An școlar 2011-2012
 

Ferestre către absolut

Luni, 2 aprilie 2012, s-a deschis expoziţia de icoane „Ferestre către absolut", găzduită de C.R.F.C.A.P.L. FORDOC Călăraşi. Icoanele au fost realizate de elevi din Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi şi Colegiul Agricol „Sandu Aldea", sub îndrumarea profesorilor Grigore Victor, Mureşanu Marius, Mureşanu Carmen-Florentina şi Dima Nicoleta.

Festivitatea de premiere a olimpicilor

Joi, 22 martie 2012, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut premii la Etapa judeţeană a Olimpiadelor Naţionale şi a profesorilor care i-au pregătit.
Elevi calificaţi la Etapa naţională:
Limba română:
- Rădăcină Alina Ioana, clasa a VI-a (prof. Iordache Daniela)
- Tuţă Alexandra Ioana, clasa a VII-a (prof. Iordache Daniela)
Matematică:
- Neagu Ana Maria, clasa a VII-a (prof. Neagu Ecaterina)

Sistem de supraveghere video

Pentru creşterea siguranţei elevilor şi cadrelor didactice, în decembrie 2011 s-a instalat sistem de supraveghere video în şcoală.

Seminar româno-bulgar

Vineri, 3 februarie 2012, în laboratorul de informatică al şcolii s-a desfăşurat primul seminar din cadrul proiectului de cooperare transfrontalieră româno-bulgară TIC - Forţa schimbării în educaţie. Au participat profesori români şi bulgari din şcolile incluse în proiect, experţi în învăţământ români şi bulgari, reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Concursul „Ion Barbu-Dan Barbilian" - ediția a XVI-a

În perioada 28-30 octombrie 2011 a avut loc ediţia a XVI-a a Concursului Naţional de matematică şi literatură „Ion Barbu - Dan Barbilian". Concursul tip Olimpiada Internaţională de Matematică - „Mathematical Danube Competition", pentru elevii din lotul olimpic lărgit al României şi Republicii Moldova, concursul „Călăraşi - Silistra" pentru elevii de liceu din judeţul Călăraşi şi din Silistra - Bulgaria şi concursul interjudeţean de matematică al elevilor din clasele V-VIII au fost găzduite şi în acest an tot de Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi; detalii în pagina concursului.

TIC - Forţa schimbării în educaţie

Marţi, 20 decembrie 2011, s-a lansat la Veliko-Tarnovo, Bulgaria, proiectul TIC - Forţa schimbării în educaţie. Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni şi va fi finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.
Obiectivul principal al proiectului este de a demonstra avantajele utilizării Tehnologiei Informaţiei şi Comunicării în educaţie şi de a crea un model de bună practică de cooperare şi parteneriat transfrontalier pentru atingerea unor standarde europene.

„Târgul de Ştiinţă"

Sâmbătă, 17 septembrie 2011, a avut loc la Călăraşi „Târgul de Ştiinţă", organizat de Centrul InterMEDIU din Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar Călăraşi în cadrul proiectului „MaST Networking, calitate în dezvoltarea competenţelor de matematică, ştiinţe şi tehnologii". Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi a participat cu proiectul „Aurul verde al Dunării".