Şcoala „Nicolae Titulescu" - 80 de ani de activitate

Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi a sărbătorit joi, 20 noiembrie 2014, 80 de ani de la înfiinţare. La eveniment au participat foşti şi actuali învăţători, profesori şi directori ai şcolii, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Primăriei, Prefecturii, presei locale şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură, care au fost întâmpinaţi cu flori şi o insignă jubiliară cu emblema şcolii.

Domnul director Niculai Mirică a prezentat un scurt istoric al şcolii, evidenţiind cele mai importante momente din viaţa şi evoluţia şcolii: de la o şcoală mică de cartier cu 2 săli de clasă şi 148 elevi, până la şcoala mare şi modernă de azi - o şcoală de referinţă pentru învăţământul călărăşean. Domnul director a adus un cald omagiu foştilor dascăli şi directori, mulţumindu-le pentru profesionalism şi dăruire.

 

Foştii dascăli au evocat cu emoţie amintiri, bucurii, succese dar şi greutăţi sau obstacole din activitatea lor şi au mulţumit organizatorilor pentru iniţiativa realizării acestui arc peste timp. Domnul prefect George Iacob a subliniat progresul realizat de şcoala noastră de-a lungul anilor şi a felicitat cadrele didactice pentru rezultatele remarcabile obţinute. „Titlul de Şcoală Europeană obţinut în 2013 reprezintă o recunoaştere a valorilor promovate de Şcoala Nicolae Titulescu" - a afirmat domnul prefect. Domnul viceprimar Virgil Dumbravă ne-a asigurat de sprijinul primăriei pentru dezvoltarea şi modernizarea bazei materiale a şcolii.

Dascălilor pensionari li s-au oferit Diplome de excelenţă, în semn de recunoaştere a rezultatelor obţinute în educarea şi formarea a numeroase generaţii de elevi ai şcolii.

După amiază, la sala „Barbu Ştirbei", elevii şcolii îndrumaţi de cadrele didactice au susţinut un program artistic de 2 ore, care a inclus momente artistice variate: poezie, muzică uşoară şi populară, scenete, dansuri populare, balet, parada uniformelor, o paradă ECO. Programul artistic s-a încheiat cu o horă a unirii, în ropotele de aplauze ale sălii arhipline.

Spectacolul, care a implicat elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, a pus în evidenţă talentul elevilor noştri, aspiraţia lor către frumos şi dorinţa de afirmare prin artă.