An școlar 2014-2015

 

Premii pentru elevii calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor de matematică şi fizică

Începând cu anul 2015, Prof. Univ. Dr. Corina Oana Bondi oferă un premiu anual de 100 USD pentru fiecare elev din Şcoala „Nicolae Titulescu", calificat la etapa naţională a Olimpiadelor de matematică sau de fizică. Premiul se acordă în baza contractului de sponsorizare încheiat la data de 16 decembrie 2014 între Prof. Univ. Dr. Corina Oana Bondi şi Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu".
Corina Bondi (Petre) a fost o elevă de excepţie a Şcolii „Nicolae Titulescu" (promoţia 1995), olimpică la matematică şi fizică. Prin aceste premii, Corina Bondi doreşte să stimuleze elevii capabili de performanţe la cele două discipline.

Primii beneficiari ai premiilor oferite de Corina Oana Bondi sunt 4 elevi: Constantin Nichi Laurenţiu, clasa a V-a (matematică); Barbu Diana Miruna, clasa a VI-a, Balea Cătălin şi Iordache Ştefan Darius, clasa a VII-a (fizică). Premiile au fost oferite joi, 27 martie 2015, de către doamna Gherghinica Petre, mama Corinei Bondi. Doamna Petre a felicitat elevii pentru rezultatele lor și colectivul de cadre didactice care a pregătit numeroase generaţii de elevi care fac cinste şcolii.

Imagini de la festivitatea de premiere:

Martie 2015: 20 elevi calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor şcolare!

Olimpiada de lingvistică:
- Barbu Diana Miruna, clasa a VI-a (prof. Iordache Daniela şi Neagu Ecaterina)
- Ghiţă Andreea, clasa a VIII-a (prof. Mirică Niculai şi Iordache Camelia)
Lectura ca abilitate de viaţă:
- Petre Amalia, clasa a V-a (prof. Chirea Mădălina)

Şcoala „Nicolae Titulescu" - 80 de ani de activitate

Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi a sărbătorit joi, 20 noiembrie 2014, 80 de ani de la înfiinţare. La eveniment au participat foşti şi actuali învăţători, profesori şi directori ai şcolii, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Primăriei, Prefecturii, presei locale şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură, care au fost întâmpinaţi cu flori şi o insignă jubiliară cu emblema şcolii.

Domnul director Niculai Mirică a prezentat un scurt istoric al şcolii, evidenţiind cele mai importante momente din viaţa şi evoluţia şcolii: de la o şcoală mică de cartier cu 2 săli de clasă şi 148 elevi, până la şcoala mare şi modernă de azi - o şcoală de referinţă pentru învăţământul călărăşean. Domnul director a adus un cald omagiu foştilor dascăli şi directori, mulţumindu-le pentru profesionalism şi dăruire.

10 pentru Călăraşi

La Gala culturală a anului 2014, care a avut loc vineri, 12 decembrie 2014 la sala Barbu Ştirbei, prof. Margareta Deacu a primit premiul cultural „10 pentru Călăraşi".

Concursul „Ion Barbu-Dan Barbilian" - ediția a XIX-a

În perioada 24 - 26 octombrie 2014 a avut loc la Călăraşi ediţia a XIX-a a Concursului naţional de matematică şi literaturăIon Barbu-Dan Barbilian", organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi. Concursul interjudeţean de matematică pentru clasele V-VIII s-a susţinut la Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi. La concurs au participat 486 elevi din 17 judeţe, municipiul Bucureşti şi Republica Moldova. Subiectele şi rezultatele de la concursuri se găsesc în pagina concursului.
Sâmbătă, 25 octombrie 2014, la Şcoala „Nicolae Titulescu" a avut loc şi Concursul de matematică Călăraşi - Silistra, pentru elevii de liceu din Călăraşi şi Silistra, Bulgaria.

Cosmin Andrian - Next Star

Joi, 11 decembrie 2014, Cosmin Andrian a evoluat pe scena Next Star de la Antena 1, în Finala de Popularitate. Prietenii, colegii, profesorii au fost alături de el, susţinându-l cu SMS-uri. Felicitări, Cosmin!

3 concursuri de matematică la Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi a găzduit 3 concursuri de matematică:
- Concursul tip OIM „Mathematical Danube Competition" pentru elevii din lotul olimpic lărgit al României şi Republicii Moldova
- Concursul judeţean „Ion Cheşcă" pentru elevii de gimnaziu din mediul rural
- Concursul judeţean „Ion Onuţă" pentru elevii de liceu.

Hour of code

În săptămâna 8-12 decembrie 2014, 160 de elevi din clasele V-VIII de la Şcoala „Nicolae Titulescu", îndrumaţi de profesoarele Olaru Adriana şi Constantin Adriana, au participat la campania de programare pentru toţi Hour of code. Campania Hour of code este un mare eveniment de educaţie la nivel mondial care are ca scop familiarizarea unui număr cât mai mare de elevi cu elementele de bază ale programării.
În „Ora de programare", elevii au parcurs un tutorial online din secţiunea Învaţă de pe site-ul http://ro.code.org. La final, după parcurgerea celor 20 de paşi ai tutorialului ales, elevii au obţinut o diplomă de participare personalizată cu numele lor.
Activitatea s-a desfăşurat în condiţii optime în cele 2 laboratoare de informatică dotate cu calculatoare performante prin proiectul „TIC - Forţa schimbării în educaţie" din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria. Mulţi dintre elevi, stimulaţi de succesul realizat, au continuat activitatea acasă, descoperind singuri resursele educaţionale interactive de pe site.

Regulamentul de ordine interioară

Începând cu data de 15 septembrie 2014 intră în vigoare Regulamentul de ordine interioară al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” Călăraşi.