An școlar 2010-2011

 

Expoziţia „Şcoală MaST - TOP"

Sâmbătă, 4 iunie 2011, în sala de sport a Şcolii „Nicolae Titulescu" Călăraşi a avut loc expoziţa de proiecte din cadrul competiţiei pentru titlul „Şcoală MaST - TOP". Au participat 10 şcoli generale şi 10 licee cu 27 de proiecte. Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi a participat la competiţie cu proiectul „Aurul verde al Dunării" şi a obţinut Premiul de excelenţă şi titlul „Şcoală MaST - TOP". Apăsaţi aici pentru a vizita site-ul proiectului.
Site-ul realizat în cadrul proiectului a obţinut Premiul I la Expoziţia Naţională „Anelisse" - Concurs de reviste şcolare, materiale publicitare şcolare, web-uri şi bloguri organizată de Asociaţia Cultural - Ştiinţifică „Vasile Pogor" din Iaşi.

14 mai 2011: Târgul ofertelor educaţionale

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională (CJRAE) a organizat sâmbătă, 14 mai 2011, în municipiul Călăraşi, a XIV-a ediţie a „Târgului ofertelor educţionale".
Evenimentul a fost găzduit de Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi. Cu acest prilej, liceele şi grupurile şcolare din municipiul Călăraşi au prezentat elevilor din clasa a VIII-a oferta lor educaţională pentru anul şcolar 2011-2012.

Colinde...Colinde

Un grup de colindători de la Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi, sub îndrumarea profesoarei Margareta Deacu, a participat la proiectul Colinde...Colinde, iniţiat de Secţia Etnografie şi Artă populară „Arcadia" a Muzeului Dunării de Jos.
Colindele culese din comuna Călăraşii vechi de prof. Lucien Constantin şi publicate în ziarul „Pământul" contribuie la redescoperirea şi promovarea valorilor şi tradiţiilor populare româneşti.

Martie 2011: 10 elevi calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor şcolare!

Limba română:
- Neagu Bianca, clasa a V-a (prof. Iordache Daniela)
Neagu Bianca a obţinut Menţiune la Etapa naţională.
Matematică:
- Radu Roxana Florentina, clasa a V-a (prof. Caţaros Aurelia)
- Niculescu Mihai, clasa a VII-a (prof. Caţaros Aurelia)

Activitatea metodică a directorilor

Joi, 9 decembrie 2010, a avut loc la Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi activitatea metodică a directorilor din Centrul metodic Călăraşi, având tema „Activitatea managerială - Componentă a calităţii educaţei furnizate de şcoală". Au participat aproximativ 80 de inspectori şi directori de şcoli.

Revista şcolii

14 februarie 2011: a apărut primul număr al revistei şcolii „Petale de lumină".

Concursul „Ion Barbu-Dan Barbilian" - ediția a XV-a

În perioada 29-31 octombrie 2010 a avut loc ediţia a XV-a a Concursului Internaţional de matematică şi literatură „Ion Barbu - Dan Barbilian". Concursul de matematică a fost găzduit de şcoala noastră; detalii în pagina concursului.

Omul anului 2010

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional a conferit titlul „Omul anului 2010" elevei Pârvu Andreea Denisa din clasa a IV-a de la Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi. Laureată a multor premii din Bosnia şi Macedonia, declarată poate cel mai bun interpret la Festivalul de la Veneţia, ea va face parte din ianuarie 2011 din Şcoala Vedetelor, condusă de Titus Munteanu.

Manager de succes

Joi, 21 octombrie 2010, ISJ Călăraşi a acordat domnului director Mirică Niculai diploma Manager de succes pentru prestaţia managerială deosebită în anul şcolar 2009-2010.