An școlar 2013-2014

 

E_Autocalitate în unităţile şcolare din regiunile Sud-Est şi Muntenia-Sud

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călăraşi este partener, împreună cu inspectoratele şcolare din judeţele Brăila, Ialomiţa şi Prahova în proiectul „E_Autocalitate în unităţile şcolare din regiunile Sud-Est şi Muntenia-Sud", al cărui lider de parteneriat este Inspectoratul Şcolar al Judeţului Brăila. Acest proiect este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, domeniul major de intervenţie 1.1 „Acces la educaţie şi formare profesională iniţială de calitate". Obiectivele specifice ale proiectului le găsiţi în acest document.

Kaufland susţine educaţia!

În cadrul campaniei „Ajutăm împreună", joi, 20 martie 2014, Kaufland a oferit Şcolii „Nicolae Titulescu" Călăraşi echipamente IT şi materiale didactice de o valoare considerabilă: videoproiectoare pentru sălile de clasă, camere video, camere web, multifuncţionale laser, planşe, hărţi şi globuri pământeşti, jocuri, seturi de CD-uri şi DVD-uri, cuburi, atlase şi enciclopedii, truse, numărătoare, table magnetice, mobilier şi altele. Curtea şcolii a fost plină de copii cu baloane roşii şi albe în mâini, cadre didactice, părinţi. Toţi cei 800 de elevi din clasele primare au primit, cu deosebită bucurie, un pachet cu rechizite.
Domnul Brătianu Mircea, director la Kaufland Călăraşi, a mulţumit partenerilor şi clienţilor implicaţi în această campanie care oferă copiilor sprijin pentru o educaţie mai bună. La eveniment au participat domnul prefect George Iacob şi domnul Sîrbu Mărgărit, secretaral Primăriei Călăraşi.
O firmă europeană face un lucru deosebit pentru o Şcoală Europeană", a afirmat domnul prefect George Iacob. Domnul director Mirică Niculai a exprimat în numele şcolii recunoştinţa pentru generoasa donaţie:
Mulţumim, Kaufland, pentru tot ce ne-ai oferit astăzi! Mulţumim, Kaufland, că ne-ai ales pe noi, cea mai mare şi cea mai reprezentativă şcoală a judeţului Călăraşi!"
Imagini de la eveniment:

Concursul „Ion Barbu-Dan Barbilian" - ediția a XVIII-a

În perioada 1 - 3 noiembrie 2013 a avut loc la Călăraşi ediţia a XVIII-a a Concursului Naţional cu participare internaţionalăIon Barbu-Dan Barbilian", organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi. Concursul interjudeţean de matematică pentru clasele V-VIII şi concursul tip OIMMathematical Danube Competition" s-au susţinut la Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi. Subiectele şi rezultatele de la concursuri se găsesc în pagina concursului.

Poliţist pentru o zi

Joi, 20 martie 2014, în curtea Şcolii „Nicolae Titulescu" s-a desfăşurat activitatea „Poliţist pentru o zi", organizată de Poliţia Călăraşi. Oamenii legii au prezentat elevilor, profesorilor şi părinţilor tehnica din dotare, maşinile utilizate în misiuni, armele, laboratorul criminalistic şi pe câinele poliţist Johny. Copiii au fost impresionaţi de inteligenţa acestuia şi s-au fotografiat cu el. Oamenii legii au discutat cu copiii și le-au explicat în ce constă munca pe care o fac, dar și ce riscuri, responsabilităţi și satisfacţii au atunci când sunt aleși să plece în misiune.
Imagini de la activitate:

Octombrie 2013: Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi este „Eco-Şcoală"!

La cea de-a XV-a ediţie a Seminarului Naţional organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi a obţinut titlul de „Eco-Şcoală" şi „Steagul Verde". Festivitatea de decernare a titlulului „Eco-Şcoală" a avut loc sâmbătă, 5 octombrie 2013, la Hotelul Athenee Palace Hilton din Bucureşti.