Expoziţie cu vânzare „Paștele prin ochi de copil”

Cadrele didactice din învățământul primar împreună cu elevii din Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași organizează în ziua de 11 aprilie, orele 10.00 – 11.30, o expoziţie cu vânzare în cadrul proiectului „Paștele prin ochi de copil – Târg de Paște”.
La acest eveniment, elevii vor vinde produsele create în luna martie, destinate Sărbătorii Paștelui: tablouri, desene, ouă pictate, felicitări, decoraţiuni, etc. 
Din banii obţinuţi în urma vânzării produselor, comitetele de părinți ale claselor vor cumpăra diverse obiecte pentru elevi.

Invitație

Ziua porților deschise

Miercuri, 23 martie 2022, ora 9.00, Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași organizează Ziua porților deschise. Sunt invitați părinții și viitorii elevi de la clasa pregătitoare.

Mai multe informații:
Invitație
Program

Imagini de la eveniment

Ghid informativ: Evaluarea națională la finalul clasei a VIII-a 2021

Informații utile privind desfășurarea evaluării naționale, anul școlar 2020-2021 

Olimpiada de Limba și literatura română - etapa județeană, 2022

Sâmbătă, 19 martie 2022, la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de limba și literatura română.

Școala „Nicolae Titulescu” a obținut acreditarea Erasmus+

Școala „Nicolae Titulescu” a obținut Acreditarea Erasmus+ pentru domeniul Educație școlară pe o perioadă de 5 ani. Selecția instituțiilor acreditate Erasmus+ s-a realizat pe baza evaluării candidaturilor depuse online pe platforma Comisiei Europene la termenul limită 29 octombrie 2020. Instituțiile selectate în cadrul procesului de Acreditare Erasmus+ vor primi un certificat care le confirmă statutul, cu logo-ul Programului Erasmus+ și simbolurile Uniunii Europene.
Beneficiarii de acreditare Erasmus+ vor avea acces simplificat la finanțare: nu mai trebuie să depună în fiecare an un proiect de sine stătător, ci doar o simplă cerere de finanțare la Agenția Națională, în care se menționează numărul de mobilități planificate pentru anul respectiv.
Dosarul candidatură pentru acreditarea Erasmus+ a fost elaborat de prof. Olaru Adriana - responsabil cu proiecte europene.

Proiectul „Profesionalizarea carierei didactice - PROF”

Descrierea proiectului

https://www.edu.ro/PROF - Pagina dedicată proiectului PROF pe site-ul oficial al Ministerului Educației

https://grants.ulbsibiu.ro/prof-mentorat - Site-ul proiectului PROF

Anunț privind reluarea cursurilor cu prezența fizică a tuturor elevilor

Începând din data de 16 februarie, cursurile se vor relua conform Scenariului 1, cu prezența fizică a tuturor elevilor în unitatea de învățământ, respectând și aplicând toate normele sanitare de protecție.

Programul claselor de gimnaziu

Gradul de vaccinare în rândul personalului angajat la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași

Potrivit datelor centralizate la nivelul instituției în data de 1 decembrie 2021, rata generală de vaccinare anti Covid a angajaților din aparatul propriu al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” Călărași este de 89,41 % din totalul angajaților (76 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză).

Procedura de selecție a participanților la cursul Erasmus+ KA1

Lunii, 1 noiembrie 2021, s-au afișat Apelul instituțional pentru selecția participanților la cursul din proiectul Erasmus+ KA1 cu nr. de referință 2021-1-RO01-KA121-SCH-000004990 și Anexele la Apel.

Anunț important privind reînceperea cursurilor

Începând cu data de 8 februarie 2021, cursurile se vor desfășura conform SCENARIULUI 2 (GALBEN).
Scenariul 2 presupune:
a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitatea de învățământ, a tuturor elevilor din învățământul primar și a elevilor din clasele a VIII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
b) Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu (clasele a V-a, a VI-a, a VII-a).

Programul claselor de gimnaziu

Accesul părinților în curtea școlii este interzis. Rămân valabile regulile și circuitele de intrare-ieșire aplicate în semestrul I.

Ordin comun emis de ministrul educației și ministrul sănătății privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic - 2021

Începând cu anul 1999, în întreaga lume, în săptămâna 4-10 octombrie se sărbătoreşte Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic. Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a ales această perioadă pornind de la sărbătorirea a două evenimente: 4 octombrie 1957 – lansarea primului satelit realizat de om, Sputnik 1, şi 10 octombrie 1967 - semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activităţile statelor în domeniul explorării şi utilizării pașnice a spațiului cosmic, inclusiv a Lunii și a celorlalte corpuri cerești.
Tema Săptămânii Mondiale a Spațiului 2021 este „Femeile în spațiu” – așa că vom sărbători unele dintre numeroasele femei uimitoare care au făcut parte din călătoria noastră către stele.
În cadrul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic, desfășurăm, împreună cu școlile partenere, proiectul „Noi și Spațiul Cosmic”, din dorința de a ne alătura celor care doresc să cunoască, să studieze și să înțeleagă tainele Universului. Elevii implicați au realizat machete, desene, postere, prezentări Power Point care au fost incluse în cadrul unor expoziții tematice și a unor albume cu imagini ale activităților realizate.

Imagini cu produsele realizate de elevi

Ștefan Ionuț Valentin este robocampion Nextlab.tech

Concursul național de robotică Nextlab.tech, înscris în calendarul Ministerului Educației și Cercetării, este cea mai mare competiție de acest gen din România destinată elevilor din clasele III-IX. 

Concursul a avut 3 faze. Prima fază s-a desfășurat online cu roboți virtuali iar în faza a doua s-au construit roboți fizici Nextlab.tech bazați pe Arduino. Trecerea din faza I în faza a ­II-a s-a făcut pe baza unui test transdisciplinar susținut pe platforma Nextlab.tech, în intervalul 15-30 aprilie 2020. În faza a II-a s-au calificat 3649 de elevi din toată țara. În urma rezultatelor de la test și a unui eseu moti­vațional, au fost selectați beneficiarii a 500 de kituri de roboți fizici Miro sau Technicus, oferite gratuit de Banca Comercială Română - sponsorul național al proiectului. Toți cei trei participanți la concurs din școala noastră au obținut un robot: Ștefan Ionuț Valentin, Tudorache Bianca Gabriela și Tudorache Teodora Mihaela.

La faza a treia (finală), care a avut loc în perioada 15 decembrie 2020 - 29 decembrie 2020 (prelungită până la 5 ianuarie 2021), au participat elevii calificați în faza a doua care au reușit să asambleze un robot Nextlab.tech (Miro sau Technicus) și să-l programeze pentru a parcurge un traseu. Punctajul s-a acordat în funcție de timpul în care robotul a parcurs traseul. Pe baza punctajului obținut, au fost selectați 250 de elevi robocampioni la Concursul național de robotică Nextlab.tech - ediția 2020. Singurul robocampion Nextlab.tech din județul Călărași este elevul Ștefan Ionuț Valentin din clasa a VII-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași (prof. Olaru Adriana).

Videoclip de prezentare a funcționării pe traseu a robotului programat de Ștefan Ionuț Valentin

Școala „Nicolae Titulescu” - câștigătoare a concursului „Azi pentru Mâine în Școală”

Proiectul „Azi pentru Mâine în Școală” a organizat în perioada 30 martie-18 iunie 2021 un concurs între școli pentru colectarea separată a deșeurilor. La concurs au participat 64 de școli din județele Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Vâlcea și Municipiul București. Câștigătoarea concursului este Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași, care a colectat cea mai mare cantitate de deșeuri: 3320 kg. Școala va primi un premiu în bani în valoare de 10000 lei.