An școlar 2012-2013

 
23 mai 2013: Lansare de carte la Palatul Parlamentului

Joi, 23 mai 2013, la Palatul Parlamentului s-a lansat cartea „Basme - povestite de fata care scrie cu piciorul". Ilustraţiile cărţii au fost realizate de elevii Andrei Iulia, Arpăşanu Ana Maria, Bodeanu Silviu, Chirea Mihaela, Custură Ruxandra, Dumitraşcu Petronela, Marin Mihaela, Miu Eugen, Nicolae Andreea Diana, Petrescu Paul Răzvan, Tănasă Bogdan Laurenţiu şi Tudose Andreea, sub îndrumarea profesorului Grigore Victor.

20 mai 2013: Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi a primit titlul „Şcoală Europeană"!

La cea de-a X-a ediţie a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană", organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu" Călăraşi a obţinut prestigiosul titlu „Şcoală Europeană". Este singura şcoală din judeţul Călăraşi care a reuşit să câştige acest titlu în cei 10 ani de la lansarea competiţiei. Ceremonia de decernare a distincţiei a avut loc luni, 20 mai 2013, la Palatul Parlamentului, şi a fost deschisă de Remus Pricopie, ministrul educaţiei.

Olimpiada Naţională de Educaţie Tehnologică 2013

În perioada 2 - 5 aprilie 2013, Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi a fost gazda Olimpiadei Naţionale de Educaţie Tehnologică. Au participat 175 de elevi din toată ţara. Miercuri a avut loc proba teoretică iar vineri, proba practică.

18 mai 2013: Târgul ofertelor educaţionale

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională (CJRAE) a organizat sâmbătă, 18 mai, în municipiul Călăraşi, a XVI-a ediţie a „Târgului ofertelor educţionale".
Evenimentul a fost găzduit de Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi. Cu acest prilej, liceele şi grupurile şcolare din municipiul Călăraşi au prezentat elevilor din clasa a VIII-a oferta lor educaţională pentru anul şcolar 2013-2014. La Târgul ofertelor educţionale au participat peste 800 elevi din municipiul Călăraşi şi comunele vecine.

Să învăţăm împreună!

În cadrul proiectului TIC - Forţa schimbării în educaţie finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, joi, 28 februarie 2013, a avut loc la Şcoala „Nicolae Titulescu" o zi de studiu în comun pentru elevii români şi bulgari, având ca motto: „Să învăţăm împreună". S-au susţinut lecţii de matematică (prof. Olaru Adriana) şi biologie (prof. Chiriţă Elena), la care s-au utilizat echipamentele IT din cele 2 laboratoare recent amenajate şi lecţii din platforma educaţională creată. Activitatea a debutat cu o conferinţă de presă la care au participat profesori, elevi, coordonatori de proiect, inspectori de la ISJ Călăraşi, reprezentanţi ai autorităţii locale şi mass-media.

Elevi calificaţi la Etapa naţională a olimpiadelor şcolare

Limba română:
- Neagu Bianca Miruna, clasa a VII-a (prof. Iordache Daniela); a obţinut Premiu special la Etapa naţională.
Concursul naţional de lectură şi interpretare transcurriculară "Ionel Teodoreanu"
- Radu Florentina Roxana, clasa a VII-a (prof. Iordache Daniela)
- Tuţă Alexandra Ioana, clasa a VIII-a (prof. Iordache Daniela)
Matematică:
- Marin Bogdan, clasa a VII-a (prof. Iordache Camelia)
- Radu Florentina Roxana, clasa a VII-a (prof. Caţaros Aurelia)

Școala „Nicolae Titulescu” are încă două laboratoare de informatică!

În perioada 1 decembrie 2012 - 10 ianuarie 2013 s-au amenajat cele două laboratoare noi de informatică în cadrul proiectului TIC - Forța schimbării în educație, finanțat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.
Fiecare laborator este dotat cu mobilier nou și echipamente performante de tehnică de calcul: o rețea de 25 de calculatoare pentru elevi și 2 laptopuri pentru profesori, tablă multimedia, videoproiector multimedia, imprimantă laser color, multifuncțional.

Ferestre către absolut 2013

Marţi, 2 aprilie 2013, s-a deschis la Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Călăraşi expoziţia de icoane „Ferestre către absolut". Icoanele au fost realizate de 40 de elevi din Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi sub îndrumarea profesorilor Grigore Victor şi Mureşanu Marius.

Concursul „Ion Barbu-Dan Barbilian" - ediția a XVII-a

În perioada 26-28 octombrie 2012 a avut loc ediţia a XVII-a a Concursului Internaţional de matematică şi literatură „Ion Barbu - Dan Barbilian". În Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi s-au susţinut cele 4 concursuri de matematică din cadrul acestei competiţii: Concursul tip Olimpiada Internaţională de Matematică - „Mathematical Danube Competition" pentru elevii din lotul olimpic lărgit al României şi Republicii Moldova, concursul „Călăraşi - Silistra" pentru elevii de liceu din judeţul Călăraşi şi din Silistra - Bulgaria, concursul interjudeţean de matematică al elevilor din clasele V-VIII şi concursul „Ion Onuţă" pentru elevii din mediul rural din judeţul Călăraşi. Detalii în pagina concursului.