An școlar 2009-2010

 

Olimpiada Naţională de Matematică 2010 pentru clasele V - VI

În perioada 28-30 mai a avut loc la Călăraşi Olimpiada Naţională de Matematică pentru clasele V-VI, la care au participat 195 de elevi din toată ţara. Concursul s-a susţinut sâmbătă, 29 mai, la Şcoala „Nicolae Titulescu" - singura şcoală capabilă să găzduiască un astfel de eveniment. Subiectele, baremele, rezultatele şi alte informaţii au fost publicate în site-ul Şcolii „Nicolae Titulescu", pagina Olimpiada Naţională de Matematică 2010.

8 mai 2010: Târgul ofertelor educaţionale

Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţa Educaţională (CJRAE) a organizat sâmbătă, 8 mai 2010, în municipiul Călăraşi, a XIII-a ediţie a „Târgului ofertelor educţionale".
Ca în fiecare an, evenimentul a avut loc la Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi. Cu acest prilej, liceele şi grupurile şcolare din municipiul Călăraşi şi Dragalina au prezentat elevilor din clasa a VIII-a oferta lor educaţională, într-un mod cât mai tentant şi atrăgător. Fiecare unitate şcolară a avut la dispoziţie o sală în care a amenajat standuri cu obiecte şi materiale informative video sau audio.

Martie 2010: 10 elevi calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor şcolare

Limba română:
- Tuţă Alexandra, clasa a V-a (prof. Iordache Daniela)
Matematică:
- Şerban Mario, clasa a V-a (prof. Constantin Adriana)
- Iacov Mihai, clasa a VII-a (prof. Ulmeanu Emilia)
Fizică:
- Iacov Mihai, clasa a VII-a (prof. Petrache Fănica)

22 aprilie: Ziua internaţională a Pământului

„Ziua Pământului" a reprezentat pentru Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi un bun prilej de a realiza cu elevii o serie de activităţi menite să le reamintească acestora rolul omului în păstrarea unui Pământ curat şi sănătos. S-au desfăşurat activităţi variate:

Grup de elevi în Franța

În perioada 5-12 martie 2010, un grup de 7 elevi însoţit de prof. Deacu Margareta a vizitat Franţa la invitaţia asociaţiei de prietenie MOCAPI din Champagne Ardenne şi Picardie - Franţa. Elevii au fost găzduiţi în familii franceze şi au avut un program de integrare şcolară la Colegiul „Jules Verne" din Amiens. În timpul liber, au participat la activităţile turistice şi culturale organizate de asociaţia MOCAPI: o excursie de o zi la Paris, vizită la parcul EuroDisney, concert muzical.

Seminarul „Alimentaţie inteligentă"

Luni, 19 aprilie 2010, la Şcoala „Nicolae Titulescu" Călăraşi s-a desfăşurat seminarul „Alimentaţie inteligentă" susţinut de voluntari din cadrul Asociaţiei pentru Educaţie, Sănătate şi Familie - Filiala Muntenia, în prezenţa domnului subprefect Emil Muşat. Seminarul s-a adresat copiilor de clasa a VI-a şi a avut ca scop educarea acestora în privinţa adoptării unei diete sănătoase. Acţiunea a avut loc cu prilejul Săptămânii naţionale a voluntariatului, ce are ca motto „Fii star, fii voluntar"

Concursul „Ion Barbu-Dan Barbilian" - ediția a XIV-a

În perioada 23-25 octombrie 2009 a avut loc ediţia a XIV-a a Concursului Internaţional de matematică şi literatură „Ion Barbu - Dan Barbilian". Concursul de matematică a fost găzduit de şcoala noastră; detalii în pagina concursului.