Evaluare națională 2020

An școlar 2024-2025

 

Școala „Nicolae Titulescu” a primit Ordinul „Meritul pentru Învățământ”

Marți, 8 octombrie 2024, cu prilejul  Zilei Mondiale a Educației, președintele României, domnul Klaus Johannis, a acordat Ordinul „Meritul pentru Învățământ” unui număr de 101 unități școlare din România. Ne bucurăm să vă anunțăm că, printre acestea, se află și școala noastră.
Festivitatea de înmânare a distincțiilor a avut loc la Palatul Cotroceni. Președintele României a înmânat conducerii școlii Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler „în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția dascălilor la dezvoltarea României prin educație, pentru profesionalismul și dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a școlii în viața elevului, dar și a comunității, preocupându-se de continua îmbunătățire a actului educațional”.
Această distincție ne onorează și, în același timp, ne îndeamnă să continuam efortul de modernizare și de optimizare a activității în școala noastră.
Totodată, dorim să mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Călărași, doamnei inspector școlar general Roxana Pațurcă, autorităților locale și părinților pentru sprijinul constant acordat. Nu trebuie să uităm faptul că rezultatele pozitive obținute sunt rodul eforturilor competente și de lungă durată depuse de întregul colectiv al școlii.
Felicitări tuturor celor care au contribuit la obținerea acestei performanțe!

Informații burse 2024-2025

Referitor la normele de acordare a burselor în anul școlar 2024-2025, vă punem la dispoziție OME nr. 5518/11.07.2024 privind aprobarea Metodologiei-cadru de acordare a burselor, precum și tipuri de cereri pentru bursele elevilor, în funcție de situația în care se încadrează. Facem mențiunea că bursa de merit Art. 7 (2) lit. a) - va fi propusă Comisiei de către diriginții claselor VI – VIII.

Vă invităm să vizualizați OME nr. 5518/11.07.2024 privind aprobarea Metodologiei-cadru de acordare a burselor.

Vă punem la dispozitie cereri pentru burse elevi, an școlar 2024-2025:

1. Bursă de excelență olimpică I
2. Bursă de excelență olimpică II
3. Bursă de merit Art. 7 (2) lit. a) și bursă de reziliență Art. 7 (3) lit. a) - va fi propusă Comisiei de către diriginții claselor VI – VIII.
4. Bursă de merit Art. 7 (2) lit. d)
5. Bursă socială venit mic Art. 10 (1) lit. a)
6. Bursă socială orfani Art. 10 (1) lit. c)
7. Bursă socială familii monoparentale Art. 10 (1) lit. d)
8. Bursă socială medicală  Art. 10 (1) lit. e), (f), (g) 

Notă:  Articolul 1 din OME nr. 5518 din 2024 precizează:

(1) Elevii de la cursurile cu frecvență de zi din învățământul preuniversitar de stat obligatoriu, nivel gimnazial și liceal, beneficiază, după caz, de următoarele tipuri de burse:
a) bursă de excelență olimpică I;
b) bursă de excelență olimpică II;
c) bursă de merit;
d) bursă de reziliență;
e) bursă socială;
f) bursă tehnologică.

(2) Elevii înscriși la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat, nivel primar, beneficiază de burse sociale.

Pentru obţinerea bursei, părinții/tutorii legali ai elevilor minori vor depune la învățătorul/dirigintele clasei în care este înscris copilul dosarul care conține cererea însoțită de acte care dovedesc dreptul de acordare a bursei. Documentele vor fi așezate în dosar în ordinea specificată pe cerere.

Termenul limită pentru depunerea documentelor este 03.10.2024, ora 12.

An școlar 2023-2024

 

Școala „Nicolae Titulescu” - Școală Europeană pentru a patra oară

Școala „Nicolae Titulescu” Călărași a obținut pentru a patra oară titlul de „Școală Europeană” la cea de-a XIX-a ediții a acestei competiții naționale, organizată de Ministerul Educației în anul 2024. Acest titlu are o valabilitate de 3 ani.
Este singura școală din județul Călărași care a obținut de 4 ori titlul de „Școală Europeană”.

Școala „Nicolae Titulescu” a obținut titlul de Școală eTwinning

Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călărași a obținut titlul de Școală eTwinning 2024 – 2025.

Școlile eTwinning formează o rețea de școli de elită, fiind recunoscute la nivel european drept modele în domenii precum:

  • practicile digitale
  • practicile de siguranță online
  • abordările inovatoare și creative ale pedagogiei
  • promovarea dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice
  • promovarea practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor.